Garantier och skötsel

BRF Ormesta Park

- Garantier och skötsel


Om du som boende har problem med något som ingick i köpet ska du i första hand vända dig till tillverkaren av produkten.


Lås

Om det är lås som krånglar eller är ur funktion ska ni vända er till nedan enligt Anebyhus


De kan vända sig till Certego

Tele. 019-10 54 10

Jour. 020-24 00 00


Är det så att servertekniken anser att det är en reklamation på Assa eller börbladet så skall fakturan gå på oss men är det så att det är handhavande fel eller dyrligt så får kunden själv stå för kostnaden.


Fakturan skall ställas ut på:

Anebyhusgruppen Contracting AB  och märkas med Lägenhetsinnehavers namn och adress.


Skötsel

Buskar Måbär


En liten buske besläktad med våra ätliga vinbär. Busken blir drygt 2 m hög och bred om den låts växa fritt men används uteslutande som klippt häck. Växtsättet är tätt och upprätt. Bladen är små, sträva, 3 - 5 flikade och slår ut tidigt på våren. Blomningen inträffar i april - maj, blommorna är ljust gröna inget man lägger märke till. Bären är nästan identiska med röda vinbär men smakar långtifrån likadant.


Måbär är en anspråkslös buske som fungerar i stort sätt alla lägen från full sol till mörk skugga i torra till fuktiga jordar. Måbäret kan med framgång planteras kring stammarna på stora träd och i andra trånga platser.


Rensning: Av öppna jordytor 5 ggr / säsong samt vid behov.


Gödsling: 1 ggr / år med NPK 12-5-14 3 kg./ 100 kvm. OBS! EJ FÖRSTA ÅRET


Beskärning: klipps halva årsskotts tillväxten ner var vårvinter till häcken uppnått önskad höjd. Den bör i regel underhållsbeskäras om den är friväxande. Busken tål också att skäras ned hårt


Vattning: Var 4:e dag eller vid behov under sommaren med motsvarande 30 mm regn alt. 10 L / buske